top of page
“Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.” M. Gandhi
“Het is zo druk, ik moet vandaag extra mediteren.“ M. Gandhi
Op dit moment is het helaas niet mogelijk om aan te melden voor een groep of individuele coaching.

Mogelijk worden hier  (later) wel weer activiteiten aangeboden ,  zoals  bijv. trainingen/ inspiratie dagen en workshops. 

FAQ Frequent Asked Questions:

 

Voor wie is de Mindfulness training bedoeld?

De aandacht training is bedoeld voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven. Vaak komen mensen die piekeren, stressklachten ervaren, of mensen die meer rust en verdieping zoeken. Om het juiste resultaat te bereiken is het belangrijk om naast het volgen van de volledige training thuis een uur per dag te oefenen. Mindfulness training is dus voor iedereen! 

Wel kunnen er omstandigheden zijn waardoor de training (mogelijk tijdelijk) niet bij u past. In het geval van psychisch ernstige nood, verslavingen of psychosen is het van belang dat men hiervoor eerst passende hulp zoekt. Twijfelt u of de training op dit moment voor u geschikt is? Neem dan contact op via het contactformulier.

Wat krijgt u uit deze training?

Mindfulness kan u helpen om meer rust en helderheid te gaan ervaren, danwel meer afstand naar de onrust te leren nemen. Sinds 1979, toen Jon Kabatt Zinn deze training ontwikkelde, is er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar het effect van mindfulness.
Hieruit blijkt dat beoefenaars meer kwaliteit ervaren in het dagelijkse leven. Deze training helpt om bewuster in het leven te gaan staan, waardoor men in staat is om weloverwogen beslissingen te maken, vriendelijker te reageren en wijzer te handelen. Ook is er een positief effect aangetoond bij mensen met pijnklachten, depressies, angstklachten en slaapstoornissen , chronische vermoeidheid en zijn er positieve neurobiologische veranderingen bewezen. 

Om te zien wat mindfulness voor u kan betekenen raad ik u aan, om het zelf te gaan onderzoeken door mindfulness te gaan beoefenen en het zelf te gaan ervaren.​

Mindfulness training mail info@praktijkstor.nl of bel 055-5053499 voor individueel 

 

Nieuwe groep nog geen data

Hoe kan ik me aanmelden voor de training?

U meldt zich vrijblijvend aan met uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail. Na ontvangst van uw reactie krijgt u een vragenlijst, deze kunt u invullen en digitaal of per post terugsturen. Als deze ingevulde vragenlijst hier is ontvangen, wordt er bij voldoende aanmeldingen telefonisch contact met u opgenomen ter kennismaking en om uw vragen door te spreken.  U krijgt vervolgens een inschrijfformulier dat u retourneert , waarna u een factuur ontvangt . Betaling geldt als deelname op volgorde van binnenkomst. In zeldzame gevallen, is er een situatie waarbij wij denken dat de training ( mogelijk tijdelijk) niet bij u past, dit zullen we u dan vanzelfsprekend laten weten.

 

Planning training: 

De training gaat bij minimaal 5 aanmeldingen door, als dit aantal is bereikt krijgt u de factuur per mail . Inschrijving is dan definitief als betaling is gedaan, deelname loopt dan op volgorde van ontvangst betaling. 

Hoe ziet de training Mindfulness Training  er uit?

De  aandachts training  bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten en een stiltedag, ook oefenen de deelnemers dagelijks  thuis. Het is daarom van belang dat men wel gemotiveerd is om hiermee aan de slag te gaan. Er zijn formele oefeningen, waaronder de bodyscan, meditatie, ademruimte en bewegingsoefeningen en er zijn informele oefeningen, die gericht zijn op het bewust aandacht schenken aan dagelijkse handelingen, zoals douchen, eten, tanden poetsen en lopen.

Wat zal ik meebrengen?​

Matjes, zitkussens en warme meditatiedekens zijn er al, prettig zittende - niet knellende- kleding is een aanrader. Koffie en thee ​krijgt u hier. Op de stiltedag wel eigen lunch meebrengen.

Kan ik een gemiste sessie inhalen?

Dat kan alleen als er een parallelle groep draait, anders niet. 

Wat kost de groepstraining?

Particulieren: 595 euro *

Bedrijven per persoon: 795 euro*

* Alle Mindfulness trainingen zijn inclusief werkboek, koffie en thee.

** Deze training bij de  Mindfulness Studio Apeldoorn.nl

 valt onder BTW vrijstelling gezien de  CRKBO registratie als  instituut

Wordt de training vergoed?

Soms kan uw zorgverzekeraar of ARBO dienst meebetalen, bijv. in het geval van een burn-out met doorverwijzing van een huisarts. U kunt dit navragen bij de VMBN of bij uw eigen zorgverzekeraar. Hier betaalt u de bovengenoemde normale prijs, een eventuele financiële tegemoetkoming regelt u zelf.

https://www.vmbn.nl/vergoedingsmogelijkheden/

Mindfulness Based Cognitieve Therapy : MBCT:

Cliënten die via de huisarts bij Praktijk Stor zijn aangenomen vanuit de zorgverzekeringswet en waarbij de indicatie is gesteld bij recidiverende depressieve klachten, kunnen de MBCT vergoed krijgen , daarbij zal de MBSR worden bijgesteld, passend voor de doelgroep, individueel of in de groep.

Privacy statement AVG Praktijk Stor en Mindfulness Studio Apeldoorn.nl

Praktijk Stor en de Mindfulness Studio Apeldoorn heeft privacy zoals altijd zeer hoog in het vaandel . Zie bijlage PDF . Heeft u vragen? Neemt u gerust contact daarover op.

Wanneer is de inschrijving definitief?

Na inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen. Indien er voor de training minimaal 5 inschrijvingen zijn, worden facturen verstuurd. Betaling geldt als deelname op volgorde van binnenkomst.

 

Kan ik een betaalde training annuleren? 

Annuleren tot 3 weken voor start is mogelijk minus 25 euro administratiekosten, Na deze drie weken is geen restitutie meer mogelijk.

Overmacht: 

In geval van ziekte en/ of overmacht bij de trainer, behoudt de Mindfulness Studio Apeldoorn zich het recht voor om de cursus te verplaatsen.

Vertrouwelijkheid:

Alle persoonlijke gegevens worden met vertrouwelijkheid behandeld.

Hoe snel kan ik reactie verwachten?

Wij streven  naar een zo spoedig mogelijke reactie, in ieder geval binnen een week kunt u ( een eerste reactie) verwachten.

 

Niet tevreden?  Klachtenprocedure:

Natuurlijk doen wij er alles aan, om alle contact naar tevredenheid te laten verlopen. Mocht u toch niet tevreden zijn dan stellen wij het bijzonder op prijs als u dat kenbaar maakt en de klacht bespreekt, zodat we het samen kunnen oplossen. Het is belangrijk voor ons om dit van u te horen , zodat ​we met uw mening en opmerkingen onze dienstverlening verder kunnen verbeteren. Wij streven ernaar om een klacht binnen 4 weken af te handelen. Mocht dit echter toch langer duren, dan zult u van het uitstel in kennis worden gesteld en geven we u een indicatie wanneer we verwachten de klacht te kunnen oplossen. Een klacht wordt altijd vertrouwelijk behandeld.

Wanneer de klachten naar uw mening echter toch niet naar tevredenheid worden besproken,  kunt u ervoor kiezen om een klacht in te dienen bij  de onafhankelijke  klachtencommissie van de Vereniging voor Mindfulness Based trainers Nederland en Vlaanderen zie: https://www.vmbn.nl/over-vmbn/reglementen/ 

De uitspraak van de VMBN klachtencommissie is bindend. 

postadres klachtencommissie : Ambtelijk secretaris Klachtencommissie VMBN Kievit 12, 3941 NL Doorn.

Materiaal:

Verstrekt werkboek en alle materiaal valt onder het copyright van Mindfulness Studio Apeldoorn. nl

De Mindfulness klapper valt onder het eigendomsrecht van het RadboudUMC Centrum voor Mindfulness

Privacy Statement:  zie PDF

bottom of page